Sarajevska općina Stari Grad raspisala poziv za podršku poslovnim idejama za nekoliko kategorija

Prijava do

2021-05-12

Vrijednost projekta

110.000 KM

Opis

Ove godine Općina Stari Grad Sarajevo će finansirati ili sufinansirati biznis planove ne samo za mlade, nego i za nezaposlene osobe bez obzira na starosnu dob, žene, kao i osobe s invaliditetom.

– Imajući u vidu cjelokupnu situaciju uzrokovanu pandemijom koranivursom, kao i činjenicu da je veliki broj osoba ostao bez posla, ove godine smo obezbijedili značajna sredstva u budžetu s ciljem podrške samozapošljavanju prevashodno ranjivih kategorija stanovništva. U tu svrhu izmijenili smo Pravilnik o finansiranju Start up biznis, kako bismo ispoštovali sve zakonske procedure u oblasti pružanja podrške zapošljavanju – istakao je načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

U prethodnih pet godina, Općina Stari Grad Sarajevo je kroz ovaj mehanizam podrške sufinansirala pokretanje startapova za oko 30 mladih osoba.

Javni poziv će biti otvoren do 21. aprila 2021. godine

Na osnovu Javnog poziva biće odabrani najbolji poslovni planovi mladih i novčano nagrađeni. Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz: finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, naknade za doprinose i ostalih troškova. Visina granta po poslovnom planu može iznositi do maksimalnih 10.000 KM.

Osnovni cilj Javnog poziva je poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja općine Stari Grad Sarajevo kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
Ovo je šesti put kako Općina Stari Grad raspisuje javne pozive za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova, a dosad je za te namjene izdvojeno više od 110.000 KM.

Materijali

Kliknite ovdje za preuzimanje materijala