ZED Grant

Opšti ciljevi

Zed Grant (ranije poznat pod nazivom CDA-Project Grant) pruža podršku struktuiranoj praksi umjetničke prakse zasnovane na istraživanju. Za cilj ima poticanje zajednice praktičara koji kroz svoj rad istražuju spekulativni potencijal znanja.

Zed Grant podržava programe prezentacija projekata, radionice i predavanja-predstave i za cilj imaju stvaranje dijaloga i diskusiju o umjetničkom istraživanju.

Koje aktivnosti se finansiraju

Zed Grant daje grantove za podršku produkciji umjetničkih istraživačkih projekata. Podrška je usmjerena je na podupiranje i otvaranje rasprave o umjetničkom istraživanju u proširenoj mreži putem međunarodnog otvorenog poziva. Bez ikakvih ograničenja na sadržaj, predloženi projekti trebaju predložiti nove oblike i metodologije rada.

Veličina donacije

Grantovi su do 10.000 eura.

Rok za prijave

Novi poziv za projekte se očekuje u narednom periodu

Kriterij podobnosti

Autori (uključujući umjetnike, kustose, pisce, mislioce, itd.) bilo koje nacionalnosti, nezavisno o godinama, mogu predložiti projekte koji će biti implementirani individualno ili zajednički.

Aplikanti mogu podnijeti umjetničke istraživačke projekte koji su trenutno u fazi proizvodnje ili oni koji bi trebali biti završeni tokom šestomjesečnog razdoblja nakon datuma odabira.

Molimo vas da pogledate http://www.zedgrant.org/index.asp?CID=3 za više informacija.

Kontakt

Cda-Projects Grant

İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 K.2 D.5

Beyoğlu / İstanbul 34433

Turkey

 

Tel: +90 212 251 12 14

Faks: +90 212 251 42 88

Email: grant@zedgrant.org

Web stranica: www.zedgrant.org