Zennström Philanthropies

Opšti ciljevi

Zennström Philanthropies je osnovana 2007. godine od strane Niklas i Catherine Zennström. Njegova misija je podrška i uključivanje organizacija koje se bore za ljudska prava, rade na zaustavljanju klimatskih promjena i poticanju poduzetništva kako bi zaštitili naše prirodno okruženje i dopustili onima koji u njemu žive da ostvare svoj puni potencijal.

Vjerujemo da problemi na koje se fokusiramo zahtijevaju saradnički pristup. Pristup u kojem nevladine organizacije, donatori, vlade i pojedinci rade zajedno kako bi akcijom promijenili stanje. U oblikovanju partnerstva i ulaganju Zennström Philanthropies će tražiti organizacije sa jakim vodstvom i koje imaju sposobnost skaliranja njihovog rada i održavanja njihovog uticaja tokom dugog razdoblja.

Iako smo uvijek zainteresirani za više informacija o problemima, radu ili uticaju na našim područjima fokusa, ne možemo prihvatiti nepozvane prijave za grant sredstva.

Koje aktivnosti se finansiraju

Zennström Philanthropies radi na ljudskim pravima sa fokusom na Evropu i centralnu Aziju. Evropa ima jedan od najsnažnijih zakonskih sistema u svijetu koji štite ljudska prava, a neke grupe su i dalje uskraćene za svoja temeljna prava. Izgradnjom partnerstva sa civilnim društvom, braniteljima ljudskih prava i nevladinim organizacijama možemo zajedno raditi na promjeni politika, osnažiti ranjive grupe i imati ulogu u održavanju evropskih institucija i vlada. To će osigurati da svako u Evropi može živjeti dostojanstveno.

Kontakt

Zennström Philanthropies 

50 New Bond Street 

London W1S 1BJ 

United Kingdom 

Web stranica: http://www.zennstrom.org/